Jadilah Rakan Kembara Naramas Aman ~ Sila daftar di sini



Jumaat, 13 Jun 2014

Blog Saya Dalam Harian Metro

Blog Nota Kembara Naramas Aman telah dipilih oleh Harian Metro sebagai Blog Pilihan!

Siapa sangka, tetiba saya jadi retis..kik kik kik.....

Sebelum ini Nor Faizah iaitu wartawan Harian Metro telah menghubungi saya untuk photo shoot dan mewawancara saya. Saya agak suspens juga kerana saya tidak mahu difotoshootkan...habislah identiti saya yang mahu kekal berwajah "blur".

Kemudian saya katakan yang saya tinggal di Penang, sedangkan studio fotografi itu di Kuala Lumpur. Mendengar itu wartawan Harian Metro terus tak jadi photo shoot saya. Fuhhh!!!! Nasib baik tak jadi, kalau tidak macam mana saya nak kekalkan kesamaran wajah saya.. he he he..

Beliau lalu meminta saya menghantar gambar-gambar saya untuk dimuatkan dalam ruangan Blog Pilihan...saya pun hantar...hasilnya.. jeng jeng jeng...

Nak lihat wajah Naramas Aman dalam Harian Metro? Masih kekal "blur" atau sudah boleh dilihat dengan jelas? Untuk mengetahuinya bacalah Harian Metro hari ini.


Blog Nota Kembara Naramas Aman terpilih dalam Harian Metro hari ini 13 Jun 2014


42 ulasan:

  1. tahniah! balk umah nnti kita nk baca..... ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Kopiolimauice. Nanti baca boleh tahu siapa saya :)

      Padam
  2. Alhamdulillah. Tahniah kak. Kena jumpa akak lah ni baru boleh tau wajah di sebalik gambar blur hihi. Memang akak anyak membantu kembara lain. Berkongsi pengalaman sendiri pula tu, lagilah seronok baca.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Bibie. Apa salahnya kalau nak jumpa. Kalau datang Penang, hubungilah saya. Ada juga beberapa pembaca blog ni berjumpa saya di Penang. Semasa di Beijing dulu, ada juga yang jumpa saya di Beijing.

      Padam
  3. Tahniah prof, berbaloi jugak tulis blog kan nie dh sama glamour dgn tt boy, john, janggeltrekker. Nk pegi cari harian metro lah jap lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih JM.

      Waa manalah nak seganding dengan blogger popular tu...dia orang dah masuk majalah, menang award Best Travel Blog...retis lagi...ramai peminat...

      Padam
  4. Tahniah.... seorang lagi blogger Malaya jadi retis.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih PM.

      Saya je yang perasan retis :P

      Padam
  5. Tahniah prof... harap2 buleh jumpa hmla arini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Cheq Sue. Cari di stesen minyak atau kantin/kafetaria :)

      Padam
  6. Tahniah Prof... semuga semakin naik nama di persada media. Chaiyok chaiyok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Notie. Semoga orang pun suka :)

      Padam
  7. tahniah prof...waduh bertambah fofular nampaknya ye..lpas ni mesti.ler ramai.peminat.....jgn lupakan nekcik ye prof...he..he
    iyalah niat kita nak share kebaikan bersama kan..alhamdulilah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Nekcik..semoga saya tak ikut rasmi lalang, tapi ikut rasmi padi...semoga kita sama-sama memperolehi kebaikan.

      Padam
  8. TAHNIAH Prof...bertambah glamourrrrr.
    Saya sebenarnya sedang menunggu berita tentang Negara Matahari Terbit...
    Memang blog sebegini banyak membantu...kredit untuk semua pemilik blog kembara.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Puan Nasa. Dah tua-tua ni nak buat apa glamour? :D
      Cerita tentang Negara Matahari Terbit, insyaAllah akan diblogkan tak lama lagi :)
      Ya, blog lain juga turut membantu saya dalam kembara.

      Padam
  9. Alhamdulillah..taniah puan!!kalau ada undian saya pun akan pilih puan.sebab saya suka baca blog puan yg serba lengkap ni!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Cik Nun. Semoga Cik Nun tak jemu membacanya :)

      Padam
  10. tahniah...Naramas...blog yg terbaikkk..banyak info yg dapat dikongsi.Tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Mopiko kerana menghargai blog ini :)

      Padam
  11. Tahniah! Patutlah HM hari ini sold out! ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha..ha..ha...macam goreng pisang panas :D

      Padam
  12. Tahniah juga dari saya...

    Wah satu persatu sahabat blogger kita masuk surat khabar... tentu tambah glamer selepas ini...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Mie.
      Dah terlambat untuk saya glamour, kalau masih muda tu tak apalah.

      Padam
  13. wah sis..indentiti tetap dirahsiakan..
    saya ada sisipan ni..tahniah..
    patutlah masa saya baca ..dlm hati cakap..mcm pnah baca
    blog ini..rupanya betul blog sis.. tahniah skali lg..
    memng pkongsian sis memberi insipirasi utk saya mngembara juga :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sabri,
      Indentiti tu sikit-sikit je rahsia :) Tapi ramai juga yang dah tahu siapa saya he he he. Ini disebabkan mereka selalu ikuti entri saya, ada yang menghubungi saya, ada yang datang berjumpa saya dan ada yang cari dan korek identiti saya dalam internet.
      Terima kasih Bro kerana simpan dan baca sisipan Harian Metro tu. Semoga blog saya tetap menjadi inspirasi Sobri untuk mengembara.

      Padam
  14. wohaaaa pames pames nih...blog saudari memang byk membantu org utk melancong...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Faizal lagi pames... :)

      Harap-harap orang boleh menggunakan blog ini sebaik-baiknya.

      Padam
  15. Assalamualaikum..tahniah dr sy..
    blog prof byk membantu sy especially utk ke Tianjin baru-baru ni...
    nty kalu ke beijing lg inform sy ya teringin nk jumpa dgn prof....sy study di Beijing

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumusalam Aina.
      Ni hao? Oh dah ke Tianjin? Alhamdulillah. Aina study di mana? Beiwai? Beiyu? BFSU? InsyaAllah kalau ke Beijing saya maklumkan pada Aina. Aina berapa lama lagi di Beijing?

      Padam
  16. Bangganya saya dekat prof..teruskan menulis dan share pengalaman...i will always support u :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Zila kerana menyokong saya :) Ini buat semangat saya menulis dan share pengalaman meningkat :)

      Bagus juga Zila letak nama zila@akulovetravel sebab ada juga blogger lain yang nama Zila.

      Padam
  17. Tahniah...tapi tak sempat beli akhbar tersebut (tak langgan), so tak dapat baca artikel mengenai Naramas dalam akhbar tersebut, kalau tahu tentu dah beli awal-awal. Untuk maklumat Naramas saya dah tutup blog saya atas beberapa sebab tertentu. Apa pun saya masih tetap ikut blog Naramas jika ada kesempatan akan membaca dalam diam. Semoga terus menulis dengan info2 yang bermanafaat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anda Que,
      Terima kasih.
      Alahai kenapa tutup blog Anda Que? Saya suka baca kisah kembara Anda Que yang mencabar dan menarik itu. Ingatkan blog tu akan ada selama-lamanya...sedihnya saya rasa... :(

      Padam
    2. Insyaallah, saya akan buka blog yang baru, tapi bukan utk public lagi, insyaalah bila sampai masa saya beritahu Naramas mengenai pekara itu ya...Semoga terus berkongsi kisah...

      Padam
    3. Buka blog baru yang bukan untuk publik? Nanti beritahu saya ya. Juga kalau boleh tolong bagi emel AndaQue dan alamat surat menyurat sekali.

      Padam
  18. seronoknyaaaaaaaaaa..!!! nak jugak kekeke..

    BalasPadam

Kini giliran anda pula untuk memberi pandangan/ulasan.

Ulasan tanpa nama akan dipadamkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...